بهترین منبع آموزش چه خصوصیاتی دارد؟
انتخاب یک منبع خوب یکی از مهم ترین رکن های پیشرفت شماست و در روند درس خواندن و مطالعه ی شما موثره و حتی در احساس شما به مطالعه یک درس هم تاثیر گذاره پس سعی کنید به منبع مطالعاتیتون اهمیت بدید و از مرجع های مختلف معتبر و رتبه برتر های کنکور سال های پیش بخواین بهترین منابع رو برای شما معرفی کنند.
1- منبعی انتخاب کنید که هم سطح خودتان باشد.
این موضوع بسیار مهمه چرا که شما باید یک منبعی رو انتخاب کنید که هم سطح و در لول یکسانی باشید و فراتر از توانایی های شما نباشه این موضوع باعث میشه که هنگام مطالعه آرامش بیشتر و تمرکر بهتری داشته باشید. اما اگر منبعی انتخاب کنید که فراتر از توانایی های حل مسئله ی شما باشد ممکن است از مطلب زده شده و توانایی و امید خود را برای ادامه ی مطالعه دیگر دروس از دست بدهید.
برای اینکه بفهمید کدام منبع به شما کمک می کند و هم سطح شماست به کتابفروشی ها مراجعه کرده و کتاب ها رو بررسی کنید یا اینکه از مشاورتون بخواید براتون یک منبع خوب و در سطح خودتون به شما معرفی کنه. اگر هم کتابی پایین تر از سطح خودتون انتخاب کنید باعث اتلاف وقت شما شده و یک اعتماد به نفس کاذب در شما ایجاد می کنه که ممکنه این اعتماد به نفس بعدا به آن لطمه وارد شده و برای شما درگیری های ذهنی متعددی به همراه افسردگی ایجاد کنه.
2- در گام دوم منبع متناسب با نیاز شما باشد.
برای مثال اگر شما کلاس های گیاهان دارویی میروید و اون کلاس ها برای شما کفایت می کنه و مهارت های شما رو در اون حیطه مرتفع می کنه دیگر نیازی نیست که کتابی رو انتخاب کنید که درسنامه مفصلی داشته باشه اینطوری باز هم وقت شما اتلاف میشه و شما را از ادامه ی مطالعه دیگر مطالب باز می دارد.
اگر هم شما در مطلبی نقاط ضعف متعددی دارید باید هنگام خرید منبع درسی به درسنامه توجه کنید و درسنامه های انتشارات های مختلف رو با هم بررسی کنید تا بتوانید بهترین منبع را تشخیص داده و به این نکته پی ببرید که کدام منبع متناسب با سطح من در اون زمینه هست!
3- به تعداد صفحه های منبع توجه کنید.
باید بتوانید از عهده خواندن آن منبع در مدت زمانی که وقت دارید بر بیایید.
4- حواستان به نام نویسنده منبعی که خریداری می کنید باشد.
بهتر از نویسنده کتاب شخصی شناخته شده در آن حوزه باشد، چرا که مطمئن باشید مطالب نگارشی توسط او به دانش و تجربه شما حتما اضافه کند.
5- از چند منبعی پرهیز کنید!
روی انتخاب منابعتون وقت کافی بگذارید و از ابعاد مختلف و فاکتور هایی که در این پست معرفی کردیم منبع رو بررسی کنید و با همون منبع برید جلو، چند منبعی باعث سردرگمی و تداخل اطلاعات میشه و نوعی درگیری ذهنی از حجم مطالب برای شما ایجاد می کنه چرا که منابع زیاد حجم رو بالا برده و شما رو از ادامه ی راه خسته می کنه.